Global undersøgelse om trivsel og stress
Vi har brug for DIT input om trivsel og stress
Vi inviterer alle interesserede til at deltage i vores globale undersøgelse af hvad mennesker og virksomheder tænker, tror og oplever omkring trivsel, stress og balance i livet.
Det gør vi, fordi vi i nogle arbejdet med et projekt, hvor vi bruger vores mange års erfaring med mennesker kombineret med den nyeste forskning samt ældgammel visdom, til at finde frem til, hvad der rent faktisk gør det muligt for mennesker og virksomheder at øge deres kapacitet, deres ressourcer, sundhed, energi, trivsel og leve det liv de drømmer om – fri for stress og i ægte balance med formål og værdier.
I den forbindelse vil vi gerne have input omkring stress og trivsel fra så mange mennesker som muligt over hele verden. Mennesker i alle aldersgrupper og fra alle erhverv (offentlig og privat).
Det vi gerne vil vide er, hvad mennesker tænker om hverdagen, om livet, om samfundet, om planeten – fra forskellige vinkler, f.eks. virksomhedsledere, afdelingsledere, medarbejdere, folkeskolelærere, professorer, politikere, selvstændige, studerende, forældre, gifte, singler (blot for at nævne nogle eksempler).
PRIMÆRT INPUT – tanker og spørgsmål du stiller dig selv om dit liv og dine omgivelser
F.eks. (dette er blot eksempler i tilfældig rækkefølge):
- Hvilke spørgsmål stiller du dig selv (livets store spørgsmål)?
- Hvad tænker du som menneske generelt om: Dit arbejdsliv, dit familieliv, dit fritidsliv?
- Er du 100 % tilfreds og glad for dit liv?
- Synes du, der er balance i dit liv? Er du stressfri?
- Er der noget du kunne tænke dig at ændre på?
- Er der noget, der bekymrer dig?
- Hvad er dine største udfordringer? Hvad er svært?
- Hvad er dine bedste stunder og hvad holder du mest af og hvad gør dig glad?
- Bruger du nok tid på det, som gør dig glad?
- Er der noget du har søgt svar på ift. dit liv – uden af finde det?
- Alle positive tanker – negative tanker – nysgerrighed – oplevelser – undren…
- Har du haft nogen oplevelser hvor din arbejdsplads har påvirket dig negativ/positivt?
SEKUNDÆRT INPUT – om at ændre vaner
Hvis du har haft succes med at ændre en vane/foretage ændringer i dit liv, vil vi meget gerne vide, hvilken vane du ændrede og hvad du ændrede den til. Hvad var metoden og processen? Vi er især interesseret i at høre om vaner, der er varigt ændret (uden tilbagefald) – dvs. hvordan du i processen var i stand til at holde fast, indtil vanen var ændret – hvad var af afgørende betydning for den varige effekt? Og hvad har den nye vane/ændringen betydet for dig.
Hvis du ikke var i stand til at fastholde den nye vane/ændringen, er vi også interesseret i at vide, hvad der skete og hvad du tænkte.
Hjælp os med DIT bidrag til projektet
Vi sætter stor pris på, hvis du vil hjælpe os med dit bidrag. Vi har brug for så mange tilbagemeldinger som muligt. Brug gerne kommentarfeltet nedenfor. Du har alternativt mulighed for at give os din tilbagemelding (helt fortroligt) på mail her. Ingen vil blive nævnt med navn i projektet.
Hvis du har spørgsmål til projektet, er du også velkommen til at kontakte os på ovennævnte mail eller nedenfor i kommentarfeltet.
Vær med til at bidrage til, hvordan vi opnår at leve et liv i ægte balance. Det fortjener vi alle.
Vi ser frem til at modtage dit bidrag. Det betyder rigtig meget for os. På forhånd tak.
Vi opfordrer dig samtidig til at dele dette med så mange som muligt og bede dem om at bidrage. Jo flere bidrag, jo bedre bliver indholdet og resultatet af vores projekt.
Vores motivation for projektet
Vi lever i en verden under konstant forandring
Vi lever i dag i en verden, hvor alting går meget stærkt. Alle er mere eller mindre pressede og stressede – selv børn og unge mennesker. Livsstilssygdomme og kræft er i stigning. Der dør f.eks. næsten fire gange flere om året af stress end der dør i bilulykker og tendensen er stigende. Det kan ikke blive ved. Vi er alle nødt til at gøre noget.
Forandring er svært – uden fordybelse og læring
Hvorfor er forandring så svært? At smide de famøse fem kilo, at få teenageren til at rydde op og at få de ønskede ændringer gennemført på arbejdspladsen (nye strategier, arbejdsrutiner osv.)? De fleste af os har forsøgt at forandre både os selv og andre – og har erfaret, at det ikke ligefrem er nemt. Måske forstår vi konceptet; vi kan bare ikke finde ud af at gøre det. Vi har ikke tålmodig nok og ønsker os quick fix. Men forståelse flytter ingenting. Vi er også nødt til at handle på det.
Vi undrer os…
Vi undrer os over, at vi på trods af fokus på uddannelse, udvikling og flere solgte bøger om personlig udvikling og ledelse end nogensinde, ikke ser nogen positiv effekt – snarere tværtimod. Hvad er løsningen?
Løsningen er ikke at gøre mere af det samme
Der er brug for helt nye vaner og nye tanker, hvis vi skal håndtere den stadigt stigende udfordring med stress og manglende overskud i hverdagen.
”We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them” – Albert Einstein
Der er noget vi har brug for at forstå, lære og genopdage – og der er brug for nye mindset, menneske- og livssyn.