Mindfulde kram: Genvejen til at øge emotionel sundhed på verdensplan

Mindfulde kram = Nærværende, bevidste og ikke-dømmende kram

“We need four hugs a day for survival. We need eight hugs a day for maintenance. We need twelve hugs a day for growth”. – Virginia Satir, terapeut

Hvad har kram at gøre med arbejdsliv og lederskab? Mere end du tror.

Emotionelt sunde mennesker og virksomheder skaber excellente resultater for dem selv, deres samfund og verden. En forøgelse af det emotionelle sundhedsniveau på verdensplan vil gøre det lettere for os at skabe en verden med trivsel og balance – også for de kommende generationer. For at blive mere emotionelt sunde, har vi alle brug for en tættere forbindelse til vores hjerter og følelser – at dyrke og udvikle vores hjerteenergi – og skabe ægte forbindelser/relationer med andre mennesker. Oprigtige og ægte mindfulde kram bidrager til dette – også i arbejdslivet.

Der er rigtig mange positive fordele ved mindfulde kram:

  • Det er en effektiv måde hvorpå du på samme tid øger både din egen og andres emotionelle sundhed. Det holder dig OVER LINJEN.
  • Det øger dine chancer for succes markant – både privat og på jobbet. Daniel Goleman har bevist, at en persons emotionelle intelligensniveau, som handler om, hvor emotionelt sund du er, har en langt større indvirkning på succes end din mentale intelligens – med op til 86 % i lederstillinger.
  • Mindfulde kram skaber medfølelse og forståelse ved at skabe ægte forbindelser/relationer mellem mennesker.
  • Det er en af ​​de bedste øvelser til at skabe et stærkt og effektivt samarbejde i et team, skabe højtydene og sunde kulturer, løse og forebygge konflikter, styrke sociale relationer, øge motivation, selvværd og tillid samt bekæmpe stress og depression osv.
  • Et kram er en direkte indsprøjtning af medfølelse ind i vores hjerter – uden at det er nødvendigt at sætte ord på.
  • “Embrace your enemy – and he will become your friend!”. Nogle gange er et kram det eneste, vi har brug for.
  • Kram diskriminerer ikke. Det er for alle, uanset jobniveau eller samfundsniveau. Ingen fortjener et kram mere eller mindre end andre.

Klassiske holdninger til kram

Samfundet har en masse forskellige klassiske holdninger til, hvor og hvornår det er okay at kramme. Disse er dog blot forudfattede holdninger, som er skabt af vores eksisterende tankesæt og påvirket af vores kultur, religion og vores sociale miljø. Nogle har f.eks. den holdning, at kram ikke er nødvendige i forhold til akademisk eller jobmæssig succes. Når vi kigger på alle fordelene ved mindefulde kram, er jeg dog ikke enig i dette.

Der bør ikke være nogen undskyldninger for ikke at kramme – hverken privat eller på jobbet. Du kan ikke opbygge emotionel sundhed ved blot at tænke på det!

Sådan krammer du mindfuldt:

Et ærligt, ægte og mindfuldt kram er et kram med den hensigt at skabe forbindelse til og forstå et andet menneske. Det er dybt, varmt og blødt.

Stå ansigt til ansigt overfor hinanden, læg jeres højre hånd på jeres eget hjerte. Kig hinanden i øjnene og læg derefter armene blidt om hinanden venstre øre til venstre øre, og stå så tæt at jeres hjerter forbindes til hinanden via overkroppen. Tag mindst tre dybe lange åndedrag – gerne flere, indtil begge jeres kroppe slapper af (det er let at mærke, når det sker). For at afslutte krammet, giver I slip og tager stille og roligt et lille skridt tilbage, kigger hinanden i øjnene igen, som en måde at sige tak på.

Du kan lege med at gøre dine mindfulde kram længere og længere. Efter blot 3 minutter, som i begyndelsen godt kan føles som en evighed, bgynder jeres hjerter at slå i takt 🙂

Gør det til en daglig rutine at kramme mindfuldt hver dag. Vi kalder ”at flette hjerter” eller ”super kram”. Kram er fantastiske og energigivende og en god start på dagen.

Det er vigtigt at skelne mellem et oprigtigt og en falsk kram

Kram kan være falske og kunstige. F.eks. et stift og akavet kram, er et hvor den ene persons arme lægges rundt om den anden person, men der røres så lidt som muligt, uden der er kropskontakt. Personer, der ikke bryder sig om at kramme klapper ofte hinanden på ryggen, når de krammer. Det afslører ubehag ved nærkontakten og er et signal til ikke at fortsætte krammet. Et uærligt kram kan også være et kram med dårlige hensigter, såsom hvis du bruger din magt eller position til at krænke et andet menneskes grænser eller som en seksuel tilgang. Sådanne kram er ofte hårde, faste og tætte mod hele kroppen.

Falske kram har ingen af ​​de fordele, jeg har nævnt ovenfor og bør helt undgås.

Jeg opfordrer dig til at skabe forskellige mindfulde krammerutiner, både privat og på jobbet. Gør mindfulde kram til en vane. Det er gavnligt for dig som giver såvel som for den, der modtager. Og så er det smitsomt.

Du kan næsten altid fornemme, om det er okay at kramme eller ej. Og hvis du ikke kan, så spørg om lov.

Lad os starte en krammekultur

Vil du blive på sidelinjen og se til eller vil du være en del af noget større? Vær med til at skabe og udvikle en krammekultur i hele verden. Lad os alle have en intention og hensigt om at kramme oftere i det nye år.

”To embrace one another with our whole hearts is perhaps the greatest act of recognition and appreciation there is. To do so in more than words is the ultimate gift of our shared humanity. And yet despite this awareness — or perhaps precisely because of it; because of its enormity — we rarely give each other this gift”. – Albert Camus, Nobelprisvinder.

Mindfulde kram,
Bente

Krammer du? Har du krammet i dag? Hvor mange kram får du om dagen? Hvor mange kunne du tænke dig at få? Hvor mange giver du? Undgår du at kramme? Elsker du at kramme? Lad os høre dine tanker om det at kramme.

Mindfulde kram er genvejen til højere emotionel intelligens på verdensplan

Mindfulde kram er genvejen til højere emotionel intelligens på verdensplan

Mindfulde kram er genvejen til højere emotionel intelligens på verdensplan

Mindfulde kram er genvejen til højere emotionel intelligens på verdensplan

Recent Posts

Leave a Comment

Tilmelding Heart2Lead Inspiration

Tilmelding Heart2Lead Inspiration

Ja tak, jeg vil gerne modtage inspiration vedr. livsdesign, indre bæredygtighed, bevidsthedsudvikling, holistisk sundhed og lederskab m.m. i min inbox.

Du er nu tilmeldt Heart2Lead Inspiration. Tjek din inbox og bekræft tilmeldingen. Vi glæder os til at inspirere dig.

VitalityBlå fisk - røde fisk - sorte og døde fisk